Vragen na persoonlijke schets van onheuse bejegening werkloze op stadhuis

Foto: Public Domain Pictures

Een persoonlijke ontboezeming over de onheuse bejegening die de ontvanger van een bijstandsuitkering ten deel kan vallen op het stadhuis in Zaandam, geplaatst op nieuwssite de Orkaan, heeft de PvdA naar de pen doen grijpen. De fractie is geschrokken van het geschetste beeld van tekortschietende privacy en wantrouwen.

Raadslid Eylem Koseoglu vraagt het college of dat (h)erkent wat de auteur meemaakte en of het bereid is maatregelen te nemen om aan deze werkwijze een einde te maken of er in elk geval mee over in gesprek te gaan met de casemanagers die dergelijke gesprekken voeren.

Toonzetting en aanpak

De gemeente gaat met alle alle uitkeringsgerechtigden in Zaanstad in gesprek over hun situatie in de hoop de uitstroom te bevorderen. ‘Gezien de ervaringen tot nu toe is dit effectief om onrechtmatige uitkeringen op te sporen. Hoe moet de aanpak zijn volgens het college als het gaat om de toonzetting en aanpak?’ vraagt Koseoglu.

https://twitter.com/dePvdAZaanstad/status/1018489426459099136

De PvdA is van mening dat een beter op doelgroepen gericht beleid grote prioriteit heeft. Ouderen, jongeren, voormalige Wajongers en mensen die de taal niet goed machtig zijn hebben volgens de fractie allemaal andere behoeften en een verschillende aanpak nodig. Is het college het daarmee eens? En worden de casemanagers ook op basis van specialisme verdeeld over de doelgroepen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen