Heeft het afsluiten van een parkeerplaats in Peldersveld overlastgevers verjaagd?

Foto: Google Street View

De PvdA heeft het college gevraagd of de afsluiting van een parkeerplaats in Peldersveld heeft geleid tot het beoogde doel, namelijk het tegengaan van overlast in de Galjoen-, Schoener- en Fluitstraat. Is daar nu een einde aan gekomen of heeft het rumoer waar de bewoners ‘s avonds en ‘s nachts hinder van ondervonden zich naar elders in de wijk verplaatst?

Het college had in antwoord op eerdere vragen laten weten dat de afsluiting ‘na de proefperiode’ samen met bewoners en de naastgelegen Vrije School zou worden geëvalueerd en dat er dan gezamenlijk gezocht zou worden naar ‘een passende en permanente oplossing’. De tijdelijke afsluiting leverde een gemeentelijke kostenpost op van tenminste 13.000 euro.

Hoe lang duurt de proefperiode?

De raadsleden Eylem Koseoglu en Geert Rijken willen nu horen wanneer die proefperiode afgelopen is, met hoeveel bewoners wordt samengewerkt en of het resultaat van de experimentele afsluiting met de gemeenteraad gedeeld zal worden.

Volgens de PvdA’ers hebben zijn van buurtbewoners vernomen dat er niet duidelijk is gecommuniceerd over het afsluiten van het parkeerterrein, terwijl volgens het college er juist ‘veel en intensief’ was overlegd met overlegd met de omwonenden, de politie en de school. De raadsleden willen die discrepantie graag uitgelegd zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen