Zaandammer vijf jaar de cel in voor gewelddadige woningoverval

Foto: Pixabay

Drie mannen, onder wie een 27-jarige man uit Zaanstad zijn vandaag veroordeeld voor een gewapende woningoverval in Maarssen. Daarbij waren in oktober vorig jaar ook een 31-jarige man uit Amsterdam en een één jaar oudere plaatsgenoot betrokken.

De Zaankanter en jongste Amsterdammer kregen beiden een gevangenisstraf van vijf jaar; de enige bekennende verdachte een celstraf van 57 maanden. Er was zes jaar tegen hen geëist. De drie mannen hadden de overval zorgvuldig gepland door de omgeving eerst goed te verkennen. Een aantal dagen later vertrokken ze ‘s nachts uit Amsterdam in donkere kleding, met handschoenen aan en voorzien van een bijl en tie ribs.

Geen mededogen

Een moeder van 43 en haar zestienjarige zoon die op het moment van de overval thuis waren zijn vastgebonden en met fors geweld en aanranding bedreigd. De drie overvallers hebben zich totaal niet bekommerd om de ernstige gevolgen die dit voor de slachtoffers zou hebben, zo oordeelde de rechtbank. Het trio beweerde te zijn getipt dat er zeker 100.000 euro in het huis aanwezig was en dat het zou gaan om crimineel geld. De buit bedroeg in geld uiteindelijk niet meer dan 700 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen