Zorg over oudere bewoners Vinkenkwartier bij markt in de Vinkenstraat

Foto: Pixabay

De POV vreest dat oudere bewoners van nieuwbouwcomplex Vinkenkwartier in Zaandam ernstig in hun mobiliteit zullen worden beperkt tijdens de tijdelijke verplaatsing van de markt naar de Vinkenstraat, die is ingegeven door de bouw van de Rozengrachttoren.

De bewoners hebben pas onlangs ‘in een kort briefje’ van de gemeente officieel iets over deze plannen vernomen, schrijft raadslid Jaap Keijser van de Partij voor Ouderen en Veiligheid in schriftelijke vragen aan het college. Ze waren in een eerdere mailing aan bewoners van het ‘getroffen’ gebied over het begin dit jaar besproken voornemen over het hoofd gezien.

De in het Vinkenkwartier (naast het Fietsenpakhuis) wonende oudere Zaandammers zijn volgens de POV vanwege hun hoge leeftijd afhankelijk van de auto: ‘Het Vinkenkwartier was voor deze ouderen een aantrekkelijke woonplek, aangezien bij de woning een eigen parkeerplek gekocht kon worden voor 15.000 euro.’ Na de verplaatsing van de markt zullen zij deze in totaal 25 plaatsen echter twee dagen per week – op donderdag en zaterdag – niet kunnen gebruiken.

Is er wel aan deze bewoners gedacht?

De POV wil nu van B&W weten of het college bij het plan om de markt tijdelijk naar de Vinkenstraat te verplaatsen rekening heeft gehouden met de parkeerplekken voor de bewoners van het Vinkenkwartier en of er voor hen een alternatieve plek voor hun auto’s zal worden gezocht op marktdagen.

Mocht dat niet lukken, dan wil de fractie graag horen of en wellicht geen andere plek is voor de markt zolang de Rozengracht door de bouwwerkzaamheden niet te gebruiken is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen