Werk aan spooroverkapping in Zaandam officieel begonnen

Foto: Nunc Architecten

Vanmiddag om vier uur werd officieel het startschot gegeven voor de overbouwing van het spoor in het centrum van Zaandam.

Om het project mogelijk te maken rijden op bepaalde momenten geen treinen van en naar station Zaandam. Voor dit jaar zijn rond Hemelvaart, Pinksteren en eind juli ‘treinvrije periodes’ gepland; in 2019 komen er nog een aantal momenten waarop er geen treinen zullen rijden.

Reizigers worden daarvan tijdig op de hoogte gesteld en zullen van vervangend openbaar vervoer gebruik moeten maken.

En een ijsje voor de reizigers

Op het stadhuisplein en in het station werden vandaag nieuwe visuals onthuld door wethouder Addy Verschuren (verantwoordelijk voor Inverdan), NS-regiodirecteur Irma Winkenius, haar collega bij ProRail Kees Rutten en directeur Willem van der Linde van aannemer Hegeman Bouw & Infra. Reizigers kregen een ijsje aangeboden.

De aannemer begint met de funderingen waarop de draagconstructie van de overbouwing gaat rusten. De oplevering wordt in het najaar van 2019 verwacht. De spooroverbouwing is een route voor wandelaars en fietsers, vormgegeven in de typisch Zaanse stijl. Hij sluit aan op het Stadhuisplein en de Houtveldweg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen