Zaanstreek toont zich weinig solidair met mensen met een beperking

Foto: Wikimedia

De Zaanstreek lijkt niet erg begaan met mensen met een beperking die het nog steeds erg lastig hebben op een aantrekkende arbeidsmarkt. Dat beeld komt naar voren uit een tweet van Autictecture over de petitie van Wij Staan Op!

Wij Staan Op! is een beweging van tien jongvolwassenen met een beperking. Als ervaringsdeskundigen op het gebied van leven met een handicap startten zij op 16 mei 2015 een publiekscampagne voor het verbeteren van de positie van mensen met een beperking.

Manifest

De groep heeft onder andere een manifest uitgebracht waarin het in 2016 door de Tweede en Eerste Kamer aangenomen en daarna ook snel in werking getreden VN-verdrag over de rechten van mensen met een beperking in concrete eisen is omgezet. Sinds 27 februari vorig jaar is Wij Staan Op! een stichting.

Mentaliteitsverandering

Wij Staan Op! zet zich in om een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen. De stichting wil dat er mèt mensen met een beperking in plaats van óver hen wordt gepraat en dat zij niet worden gezien als een aparte groep voor wie van alles in aparte wetten en regelingen moet worden vastgelegd.

De naam heeft meer dan een symbolische betekenis: de meesten in deze groep hebben de grootste moeite om op te staan en/of te lopen. ‘We zijn opgestaan in alle opzichten, wakker geschud door de decentralisaties en excuses die het ons onmogelijk maken vrij te gaan en staan waar we willen,’ zo staat op de website van de stichting.

 

Reacties

article
14013
Zaankanters opvallend afwezig bij ondertekenaars petitie voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt
De Zaanstreek lijkt niet erg begaan met mensen met een beperking die het nog steeds
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/14013/zaanstreek-toont-zich-solidair-mensen-beperking/
2018-04-16T11:37:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/04/16113205/gelijk.png
Actueel