Geld uit Haarlem naar banen voor Zaankanters op Schiphol

Foto: Wikimedia

De provincie stelt opnieuw 200.000 euro beschikbaar om werkzoekenden – maar nu ook uit onder andere Zaanstad – aan een baan te helpen op Schiphol.

Na twee succesvolle edities van het project Nieuw-West Airport Express heeft Haarlem besloten hiermee door te gaan, maar er naast Amsterdammers ook inwoners van de regio erbij te betrekken. Het gaat om banen van serviceagent tot verkoper en van bagagemedewerker tot beveiliger.

Met dit project zorgen we ervoor dat bewoners niet alleen maar geluidsoverlast hebben van de vliegtuigen, maar ook plezier kunnen beleven aan Schiphol in de vorm van werk,’ aldus Gedeputeerde Adnan Tekin (PvdA, Arbeidsmarkt en Onderwijs).

De Nieuw-West Airport Express ging in 2014 van start en aan het eind van deze eerste editie waren een kleine 100 mensen aan een baan geholpen. In juni 2015 stelde de provincie opnieuw twee ton beschikbaar, wat ruim 130 mensen werk opleverde op Schiphol.

Het project Nieuw-West Airport Express is een samenwerking tussen de provincie Noord-Holland, stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, StartPunt Nieuw West en de Luchtvaart Community Schiphol (LCS).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen