Lobby van het CDA voor snelle aanpak verbinding A8-A9

Snel beginnen - als het maar niet met de Nul-plusvariant is.
Snel beginnen - als het maar niet met de Nul-plusvariant is.
Foto: Provincie Noord-Holland

De schop moet de grond in voor de verbinding A8-A9, schrijft fractievoorzitter Marc Wit van het CDA vandaag op de website van de lokale afdeling.

Het bestuur van de provincie heeft eind 2017 het lot van tienduizenden Zaankanters en forensen in handen gegeven van het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)!’ schrijft hij. ‘Waarom? Omdat een Spaanse adviseur van Unesco heeft bepaald dat de Stelling van Amsterdam niet doorkruist mag worden. Maar dat is toch al meer dan twintig keer gebeurd. Dit is niet meer uit te leggen. Na 60 jaar nadenken over de A8-A9 zijn veel mensen het gebrek aan daadkracht van de provinciale en gemeentelijke politiek beu.’

Platform Krommenie

Zijn partijgenoten Maurits von Martels (Tweede Kamer) en Hermen de Graaf (Provinciale Staten Noord-Holland) en lokale CDA’ers gingen afgelopen maandag in gesprek met vertegenwoordigers van het Platform Krommenie. Die zijn het roerend met de Christelijke politici eens. En ook de VVD zit op deze lijn.

Als de besluitvorming in de provincie NH op slot zit, moet het Rijk de provincie aansporen om de A8-A9 zo spoedig mogelijk aan te leggen’ poneert Wit als stelling. Von Martels is het daarmee eens, schrijft de Zaandammer. Daar zitten echter de nodige haken en ogen aan, want de verbinding gaat niet alleen over Krommenie en buiten Zaanstad ligt de verbindingsweg zeker nier minder gevoelig. En lang niet iedereen vindt de verbinding, waarvan het traject nog niet vaststaat, een puik idee.

Daarnaast heeft het CDA Zaanstad de kwestie Coentunnelweg voorgelegd aan het bezoekende Tweede Kamerlid, aldus Wit. ‘Zo’n werkbezoek helpt Zaanstad, want hij is het met ons eens dat de situatie op de Coentunnelweg niet los gezien kan worden van de verbinding A8-A9. Geluidsoverlast, uitstoot gevaarlijke stoffen, slechte doorstroming en onveiligheid spelen in beide gevallen een rol.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen