Binnenkort uitsluitsel over de maker van het ‘Monet-prentje’

Wel of niet van de hand van Claude Monet?
Wel of niet van de hand van Claude Monet?
Foto: Stichting Monet in Zaandam

Sinds begin deze maand is het ‘Monet-prentje’ (foto boven) dat in 2016 opdook weer terug in het Monet Atelier in Zaandam. Binnenkort komt de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed met haar definitieve eindrapport over de herkomst van het werk.

Kunstverzamelaar Sander Versteege zocht in 2016 contact met het Monet Atelier nadat hij tijdens zijn zoektocht naar materiaal van Johan Barthold Jongkind – een Nederlandse kunstschilder en een tijdgenoot en bekende van Claude Monet – een prentje was tegengekomen dat mogelijk kan worden toegeschreven aan de Franse impressionist.

Dat is maandenlang onderzocht door kenners van de Rijksdienst en is nu weer te bewonderen in het Monet Atelier aan de Westzijde 14D, waar reproducties van alle 25 schilderijen die Monet in 1871 tijdens zijn vier maanden durende bezoek aan Zaandam maakte bijeen zijn gebracht.

Meer ruimte

Het onderkomen van de Stichting Monet in Zaandam krijgt binnenkort een ‘welkome uitbreiding’. Met B&W Onroerend Goed Exploitatie is overeenstemming bereikt over de huur van een extra ruimte in het Luchthuis, waarmee de stichting meer armslag krijgt om bijeenkomsten en lezingen te houden en de museumwinkel een eigen plaats te geven.

De Zaankamer op de begane grond die aan het Monet Atelier grenst wordt op korte termijn ingericht en is dan tijdens de openingstijden toegankelijk voor bezoekers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen