Burger met vraag over zonnepanelen vast in bureaucratie

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Een inwoner voorziet dat zijn poging om ‘een sinpele vraag’ aan de gemeente beantwoord te krijgen gaat stranden. Die vraag is ‘mag ik zonnepanelen op de zijgevel van ons huis plaatsen?’ Dat blijkt een verre van ‘simpele vraag’.

Telefonisch bleek een antwoord niet mogelijk en via internet kwam er ‘een stortvloed aan te beantwoorden vragen waar je als burgen niets mee kunt, maar om de eindstreep te halen doe je een poging’. Daarmee was de eindstreep echter nog niet gehaald. ‘Deze internetprocedure is gekoppeld aan een ambtenaar die geen vraag beantwoordt, maar vragen blijft stellen omdat hij de procedure aan het volgen is en driftig strooit met wet -en regelgeving’.

Afgehaakt

Een antwoord is pas mogelijk als je alles hebt doorlopen, maar dan is alles zó dichtgetimmerd dat je keuzevrijheid volledig is verdampt,’ schrijft hij of zij nu aan het gemeentebestuur. ‘Frustrerend zo’n overheid die ‘dichtbij’ de burger staat. Gemeenteraad doe er wat aan. Bescherm de burger tegen dit soort bureaucratie. Alles is volgens de procedure verlopen. Jammer voor de burger. Beste mensen, ik haak af.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen