Fietstocht van Zaans Ket langs culinaire panden met historie

Het startpunt is Café Groos in Wormer.
Het startpunt is Café Groos in Wormer.
Foto: Google / Petro Di Metro

Zaans Ket houdt zaterdag in samenwerking met Hans Luiten een Open Monumentendag Fietstocht. Er wordt gefietst langs een viertal mooie en vooral monumentale locaties in de streek, waarbij historicus en rasverteller Luiten de rijke geschiedenis uit de doeken doet.

De start is om 12:00 uur in Wormer, bij Café Groos aan de Dorpsstraat 206. Daar wordt koers gezet naar Zaandam, waar om 13:00 uur de Bullekerk aan de Westzijde om 14:00 uur Café De Fabriek in de Jan Sijbrandsteeg 12 worden aangedaan. De toer wordt om 15:00 uur afgesloten op het monumentale Hembrugterrein, bij Lab-44 aan de Middenweg 44.

Vanuit de vier panden neemt Luiten de deelnemers mee op een reis van het ontstaan en de groei van de Zaanstreek langs de Walvisvaart naar de Spaanse overheersing en weer terug langs de Tweede Wereldoorlog en de rol van het socialisme en religie in de  negentiende en twintigste eeuw.

Aanmelden

De fietstocht biedt op iedere locatie plaats aan maximaal 120 deelnemers. Daarom is het noodzakelijk om van tevoren aan te melden via [email protected]. Deelname is gratis, maar consumpties langs de route zijn voor eigen rekening. Zaans Ket is een culinair-cultureel initiatief van Café Groos, De Fabriek, D’Swarte Walvis, Lab-44, de Bullekerk, Slager a/d Schans en Brouwerij Hoop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen