Over ruim een jaar mogelijk eerste paal voor huizen Noordeinde Wormerveer

De braakliggende grond, die gedeeld moet worden met school De Toermalijn.
De braakliggende grond, die gedeeld moet worden met school De Toermalijn.
Foto: Google Street View

Wethouder Dennis Straat en directeur Edward Zevenbergen van BPD Ontwikkeling bv hebben de overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van het braakliggende terrein aan het Noordeinde in Wormerveer.

Het duurde lang voor deze stap kon worden gezet. Ten eerste was de grond vervuild en waren er bedrijven actief in de omgeving. Ten tweede zorgde een bezwaarschrift voor uitstel. En tot slot bleek het geurbeleid dat in 2015 van kracht werd ontwikkeling in de weg te staan. Dat beleid is inmiddels aangepast.

Een vijfde sociale huur

Op het terrein aan het Noordeinde worden zo’n 74 woningen gebouwd, waarvan 20 procent sociale huur. Woningcorporatie WormerWonen gaat deze huurwoningen realiseren. Straat: ‘Wij zijn heel trots dat het ons, met de nodige vasthoudendheid, gelukt is om het gebied te laten ontwikkelen. Het ligt namelijk al 20 jaar braak.’

Wandelpad langs de Zaan

Alle woningen worden duurzaam en gasloos gebouwd en er komt een plek langs de Zaan waar boten te water kunnen worden gelaten. Ook wordt een openbaar wandelpad met uitzicht op de Zaan aangelegd en komen er speelvoorzieningen voor kinderen.

Bestemmingsplan

In de nu ondertekende overeenkomst staan de voorwaarden en afspraken voor de ontwikkeling. Het bestemmingsplan van het Noordeinde wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van dit jaar opgesteld. Als dat geen bezwaren oproept, dan zal de eerste paal in het eerste kwartaal van 2019 de grond in gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen