Gemeente zet gasfabriekterrein Krommenie in de etalage

Foto: Google Street View

De gemeente heeft het gasfabriekterrein te Krommenie te koop gezet.

Gisteren is een nationale openbare aanbesteding van start gegaan voor de verkoop van grond, waarop een gasloze woonwijk moet worden gebouwd. Gegadigden kunnen zich tot 15 maart om uiterlijk 10:00 uur melden.

Plannen weer opgediept

Het perceel aan de Zuidervaartdijk tussen Wilhelminastraat (rechts op de foto hieronder) en Weiver (links) is in 2007 al gesaneerd. De geplande verkoop werd daarna afgeblazen wegens de acute funderingsproblemen in de Wilhelminastraat en de daaropvolgende economische crisis, die een serie bouwplannen in de la deed verdwijnen. Die worden inmiddels weer allemaal opgediept.

Het terrein wordt aangeprezen als ‘vrijwel bouwrijp’: de toekomstige ontsluitingsweg en kabels en leidingen liggen al op de juiste plaats. Het gebied is meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan Krommenie als een nog uit te werken bestemming. De invulling van het openbaar gebied moet eveneens nog handen en voeten krijgen.

Aan de oostkant van het plangebied bij de Nauernasche Vaart worden vijf tot zes kavels verkocht voor particulier opdrachtgeverschap. Een eis van het hoogheemraadschap is dat er binnen dertien meter vanaf de wal niet gebouwd mag worden.

Om zelfbouwers te inspireren, deed de gemeente enkele jaren geleden al enige voorzetten:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen