Omslag in het weer op komst: koeler en mogelijk regen

Foto: Pixnio / CC0

De lange reeks bloedhete dagen lijkt halverwege volgende week in een groot deel van Nederland ten einde te komen. Vanaf woensdag komt er koelere lucht aan, meldt Weer Online. Ook is er vanaf morgen kans op buien, die fiks kunnen uitpakken.

Bron: Weer Online

 

Vandaag gaat het weer langzaam veranderen. De zon schijnt nog altijd flink, maar vooral in het zuidwesten en westen zijn er ook wat wolken. Het blijft wel droog en warm, tussen de 32 en 34 graden. Het zuiden kan weer de 35 graden halen. Omdat de luchtvochtigheid hoger is, voelt het broeierig aan. Het is de opmars naar regen die morgenmiddag en -avond in de zuidelijke provincies verwacht wordt en waarbij het ook kan gaan onweren. ‘Deze buien verplaatsen zich waarschijnlijk langzaam, waardoor op sommige plekken veel neerslag binnen korte tijd kan vallen,’ aldus de weerdienst. Op een uitgedroogde bodem kan dat zeer lokaal tot wateroverlast leiden.

https://twitter.com/GerritHiemstra/status/1557402495831478274

Het grootste deel van het land houdt het echter overwegend droog en aan het verminderen van het landelijke neerslagtekort zal de regen dus weinig bijdragen. Met 25 tot 30 graden houdt de hittegolf nog stand. Ook woensdag en donderdag trekken buien over, die gepaard kunnen gaan met onweer. In korte tijd kan opnieuw veel neerslag vallen. De temperatuur gaat sinds lange tijd weer wat omlaag. In De Bilt wordt het donderdag vermoedelijk niet warmer dan 25 graden. Dat zou betekenen dat de officiƫle hittegolf dan eindigt. Landinwaarts, met name in het oosten en zuidoosten, kan de hitte wat langer aanhouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen