Alert op vrachtwagens afvalbedrijf in Jan de Wittestraat

Ook scheve paaltjes op de Molkade in Krommenie.
Ook scheve paaltjes op de Molkade in Krommenie.
Foto: Twitter / Tim Ranzijn

De gemeente zet graag om onbegrijpelijke redenen brieven van inwoners en zelfs zienswijzen op het besloten deel van het raadsinformatiesysteem, maar het wordt kolderiek als vervolgens de reactie wel openbaar is. Zoals op een ‘geheim’ schrijven over de vrees van een bewoner voor schade aan de nieuwe riolering in de Jan de Wittestraat in Koog aan de Zaan.

De bewoner stuurde de gemeenteraad en de afdeling riolering in juni een brief om hen attent te maken op de kans op schade aan het straatmeubilair en de vernieuwde riolering door de vrachtwagen die bedrijfsafval ophaalt van een bakkerij. Ook zouden er regelmatig paaltjes worden aangereden, die door de gemeente al  meerdere keren hersteld zijn. De gemeente heeft de bewoner nu gerustgesteld: de riolering in de straat is zodanig aangelegd dat de weg en de buizen sterk genoeg zijn voor vrachtverkeer.

Zwartlakker

Wat betreft de paaltjes: dat gaat in de gaten gehouden worden. ‘Als er opnieuw schade is, treden wij in contact met de afvalverwerker. Ook wordt de schade verhaald als het bedrijf zich meldt of als de schade door ons wordt geconstateerd en de schade is veroorzaakt door het door u genoemde bedrijf.’ Wij vermoeden dat in die laatste regel de verwijzing naar de geheimhouding schuilt: de naam van de potentiële boosdoener. En we weten dat Zaanstad destijds nog op zoek was naar een zwartlakker….

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen