CityLink koopt bijna 25.000 vierkante meter op De Ambacht

Foto: CityDeal

CityLink heeft haar portefeuille uitgebreid met de aankoop van een complex van zo’n 24.557 vierkante meter op het bedrijventerrein De Ambacht in Oostzaan. Het is gelegen aan de Ambacht 1-5 en 22.

Het bedrijventerrein huisvest sinds 1984 verschillende bedrijven, wat dit het oudste bedrijventerrein binnen de  Oostzaan maakt. De gemeente zette het op om bedrijven uit de dorpskern te laten verhuizen en zo de overlast voor omwonenden te verminderen. De meeste bedrijven zijn er al vanaf het begin gevestigd. Groothandel Jongens aan de Ambacht 3 was in 1984 de eerste, en heeft nu dus een andere huurbaas gekregen.

Bereikbaarheid

In 2014 besloot de gemeenteraad van Oostzaan om twee drive-in restaurants toe te staan op De Ambacht, waardoor er financieel ruimte kwam om het hele terrein te revitaliseren. Van de aanpak van de Thorbeckeweg profiteert ook De Ambacht mee. Er komt een dubbele uitrit naar de N516, eentje richting Zaandam en de ander richting de Coentunnelweg. De bocht wordt ook aangepast zodat er een royalere uitrit komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen