Gedetineerde overgeplaatst na mishandeling in Westzaan

Foto: Google Street View

Een verdachte van betrokkenheid bij een geplande, maar volgens justitie verijdelde liquidatie is volgens Het Parool mishandeld in het Huis van Bewaring in Westzaan. Jerrel Z. zou daarom inmiddels zijn overgeplaatst.

Z. werd op 14 januari vorig jaar samen met Marciano D. aangehouden nadat de Skoda die hij bestuurde was gecrasht bij Diemen. Er waren twee kalasjnikovs uit de auto gegooid en in het voertuig lagen nog flessen benzine en munitie voor dergelijke wapens. Even daarvoor was het duo in de buurt van de woning van Utrechter Khalid H. geweest, die de politie belde omdat hij de zaak niet vertrouwde.

Vergismoord

Twee dagen eerder was in Utrecht Hakim Changachi vermoord, maar volgens justitie was dat waarschijnlijk een vergissing en was het beoogde doelwit Khalid H..

Z. heeft verklaard dat hem was gevraagd om als chauffeur op te treden en dat hij niet wist dat het om een liquidatie ging. De rechtbank moet nog uitspraak doen in deze zaak. In maart dient de rechtszaak tegen de vier Amsterdamse verdachten die Hakim Changachi zouden hebben doodgeschoten.

Momenteel wordt onderzocht of de mishandeling in Westzaan iets te maken heeft met de verdenking tegen Z..

 

 

Reacties