112

Brommerongeluk op de IJssel volgde op politieachtervolging

Foto: Pixabay

De twee tieners die gistermorgen een voetganger aanreden op de IJssel in Zaandam werden achtervolgd door de politie. Het slachtoffer is een 73-jarige man, die letsel opliep aan een arm en een been maar daarvoor niet naar het ziekenhuis hoefde.

De verdachten van vijftien en zestien jaar oud uit Zaandam en Amsterdam reden op een gestolen brommer, die ze zelf ontvreemd hadden of verkregen door heling. De bromfiets viel op doordat er geen kentekenplaat op zat.

Achtervolging

De politie ging na een melding in de buurt van de IJdoorn kijken en zag een bromfiets wegrijden richting Schokkerlaan. De bestuurder kreeg een stopteken, maar ging er vandoor. De politie zette de achtervolging in die door Zaandam ging. Uiteindelijk kwam de bromfiets terecht in het Jagersveld, waar veel voetpaden werden genomen. Toen de bromfiets via het Kuikenpad in de richting van de IJssel reed, moest de politie de achtervolging staken omdat de doorgang was geblokkeerd door een paaltje.

Doorgereden

Op de IJssel trof de politie korte tijd later de man aan die door de bromfiets aangereden bleek te zijn. De bestuurder van de bromfiets was ook hiervoor niet gestopt, maar doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Hij kreeg eerste hulp in een ambulance.

De politie kon beide verdachten korte tijd later in de omgeving aanhouden. De bromfiets is in beslag genomen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen