112

Actieweek snelheid levert in NH 1643 boetes op

Foto: Politie.nl

De politie Noord-Holland voerde vorige week extra snelheidscontroles uit in het kader van een themaweek georganiseerd door het Europese Roadpol en daarbij gingen 1643 hardrijders voor de bijl. Deze reeks boetes staat los van de 1153 die onlangs werden uitgedeeld op De Watering in Zaandam.

Op de kalender van het verkeerspolitienetwerk Roadpol was het vorige week zeven dagen lang Operation Speed. In het kader daarvan legde het Noord-Hollandse Team Verkeer de focus op het thema snelheid, met extra laser- en radarcontroles. Op donderdag 24 maart was op meerdere plaatsen sprake van een zogenoemde Speedmarathon. Daar werd van 05:30 tot 02:00 uur onophoudelijk gecontroleerd. In veertien gevallen reed de bestuurder meer dan 50 kilometer per uur te hard, wat betekent dat het rijbewijs moet worden ingeleverd.

Niet alleen langs de weg, maar ook op de weg werd extra gecontroleerd. Daar constateerden videosurveillancewagens nog achttien andere verkeersovertredingen, zoals het in de hand houden van een telefoon tijdens het rijden. Vergeleken met vorig jaar, is het aantal verkeersongelukken in Nederland in de eerste maanden van dit jaar gestegen. Ook het aantal verkeersslachtoffers nam toe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen