112

Ramkraak bij Metselaar Optiek op de Gedempte Gracht

Foto: Nick Hendriks

Onbekenden hebben vanochtend omstreeks 05:00 uur de pui van Metselaar Optiek op de Gedempte Gracht in Zaandam aan gort gereden met een zwarte Volkswagen en zijn met een nog onbekende buit aan de haal gegaan. Ze zijn nog voortvluchtig.

De zwaar beschadigde Polo werd achtergelaten. De gevel van de winkel naast de Hema-vestiging liep eveneens grote schade op. De overvallers zijn twee donker geklede daders die nadat ze weer naar buiten waren gekomen op een motorscooter stapten en zijn weggereden in de richting van de Westzijde. Een ramkraak is op de Gedempte Gracht een zeldzaam, maar niet helemaal nieuw fenomeen.

Zo werden daar in oktober 2017 bij een elektronicawinkel voor naar schatting 25.000 euro aan telefoons en laptops gestolen nadat een auto de zaak was binnengereden. Dat was toen al de tweede tweede keer dat de winkel het doelwit van criminelen was. In de oktobernacht ontkwamen de daders op een scooter. Zaterdag hield de politie nog vier mannen aan na een ‘gewone’ overval op een opticien in het centrum van Zaandam.

 

Reacties