112

Weer gaslekkage in Zaandam: flatgebouw ontruimd

Foto: Pixnio / CC0

Er was vanmorgen een gaslekkage in een flatgebouw aan de Ereprijsweg in Zaandam, waardoor alle 20 woningen in het gebouw uit voorzorg ontruimd moesten worden. De bewoners zijn opgevangen bij een bedrijf aan de Jufferstraat.

Het gaslek is inmiddels gedicht en bij een controle werd geen gas meer gemeten in de woningen. De bewoners konden daarom weer veilig terug naar huis. De Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland heeft verder geen mededelingen gedaan over de oorzaak van het incident. Het was al het tweede gaslek in korte tijd. Op 8 maart moest wooncomplex De Meerpaal in Zaandam worden ontruimd omdat daar in een seniorenwoning eveneens gas ontsnapte. Daar konden de bewoners intern worden opgevangen. Het is nog onduidelijk waar de bewoners van de Ereprijsweg naartoe gaan.

Waterleidingen

Problemen met de nutsvoorzieningen lijken de afgelopen tijd vaker voor te komen. In Wormerveer sprong tot drie keer toe een waterleiding waardoor straten blank kwamen te staan en huishoudens zonder kraanwater zaten. Op 22 februari belandde een fietsende vader daardoor met twee kinderen in een sinkhole, wat gelukkig goed afliep. Volgens wethouder Gerard Slegers hoeven Wormerveerders zich echter geen zorgen te maken over een mogelijk structureel probleem. ‘De standaard werkwijze van waterleidingbedrijf PWN is om dit soort zaken goed te onderzoeken. De oorzaak van deze breuken is werking van de grond door vorst en de daarop volgende natte en droge periodes,’ antwoordde hij op vragen van de VVD. ‘Dat gebeurde toevallig een aantal keren op rij in Wormerveer.’

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen