112

Gewelddadige oplichter actief in Poelenburg

Still uit de video.
Still uit de video.
Foto: Politie Noord-Holland

De politie is op zoek naar een gewelddadige oplichter die zijn slag wilde slaan in de Lobeliusstraat in Zaandam. Een familielid wist dat gisteren rond 16:45 uur te voorkomen, maar moest zijn ingrijpen bekopen met een gang naar het ziekenhuis.

De oplichter maakte gebruik van de babbeltruc waarmee dergelijke lieden zich voordoen als bankmedewerker. Hij belde een bewoonster in de straat op die het gevaar niet doorhad, maar een op bezoek komend familielid doorzag de bedoeling wel. Toen de fraudeur zich niet veel later meldde voor de pinpas, probeerde hij die op de foto te zetten. Daarop volgde een handgemeen waarbij het familielid ernstig gewond raakte. Hij werd in het gezicht geslagen en geschopt en moest worden opgenomen.

Trap er niet in

De dader is in onbekende richting weggevlucht. Getuigen van het voorval wordt gevraagd contact op te nemen via het telefoonnummer 0900 – 8844. Eventuele camerabeelden zijn ook zeer welkom. U kunt ze uploaden via politie.nl onder vermelding van 2020 251 365. De politie waarschuwt nog maar eens dat echte bankmedewerkers nooit naar een pincode zullen vragen en al evenmin aan de deur komen om een pinpas op te halen. Wordt u benaderd met een dergelijk verhaal, meld dat dan op het politiebureau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen