112

Achtervolging jonge autodieven gestopt door lantaarnpaal

Foto: PxHere / CC0

Een zeventienjarige Oostzaner en een achttienjarige man uit Zaandam zijn gisteravond na een achtervolging aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto. De auto crashte uiteindelijk tegen een lantaarnpaal ter hoogte van de Noordeinde in Oostzaan.

Het achterhalen van de autodieven begon omstreeks 22:00 uur, nadat de als gestolen gesignaleerd staande wagen gezien was. De politie ving de auto in Purmerland op. Na het negeren van een stopteken ontstond echter een achtervolging richting Oostzaan, waarbij hoge snelheden werden gereden tot de lantaarnpaal in de weg stond. De twee inzittenden sprongen vervolgens de auto uit en probeerden er rennend vandoor te gaan. Na een achtervolging wist de politie één van de twee verdachten aan te houden. De tweede sprong in een sloot, maar kon later ook in de kraag worden gegrepen.

De jongste verdachte die de auto bestuurde bleek drugs te hebben gebruikt. Ook kreeg hij bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, te hard rijden en het negeren van een  stopteken. De auto die ontvreemd was bij een woninginbraak in Oostzaan is in beslag genomen en de verdachten zitten nog vast. Bij het incident raakte niemand gewond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen