112

Arrestatieteam op Zuiddijk ontvangen door man met slagwapen

Foto: Politie Zaanstreek

Een arrestatieteam heeft naar aanleiding van een onderzoek in samenwerking met de Poolse autoriteiten een inval gedaan in een pand op de Zuiddijk in Zaandam en twee mensen aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat er meer dan vermoedelijk een hennepkwekerij op deze plek zat, gezien de in de buurt waargenomen stank. Waarom voor een arrestatieteam werd gekozen meldt de politie niet, maar het bleek geen overbodige maatregel: toen de agenten het pand binnendrongen stond een verdachte klaar om hen aan te vallen met een slagwapen. De man is met gebruikmaking van een taser tijdelijk uitgeschakeld en vervolgens opgepakt. Ook de tweede verdachte bevond zich in het pand.

Handhaving op Zuiddijk

De gemeenteraad van Zaanstad nam afgelopen donderdag een motie aan waarin de burgemeester wordt opgeroepen om controles op de Zuiddijk te intensiveren omdat die omgeving steeds verder verloedert. In eerste instantie richt de motie zich op het doorlichten van kapperszaken en nagelstudio’s, die massaal aanwezig zijn en waarvan er een hoop geen bestaansrecht lijken te hebben gezien de afwezigheid van cliëntèle. Op en rond de Zuiddijk zitten veertien kappers. Burgemeester Jan Hamming stribbelde wat tegen omdat het aantrekken van de teugels geld zal vergen voor extra handhaving en dat ligt niet op de plank. Maar een raadsmeerderheid vindt de Zuiddijk belangrijk genoeg om het geld dan maar elders weg te halen. Waar precies wordt tijdens de behandeling van de begroting 2021 duidelijk.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen