112

Twee dealers opgepakt; LSD en andere harddrugs gevonden

Foto: Politie Zaanstreek

De politie heeft afgelopen donderdag rond 21:00 uur na een melding via Meld Misdaad Anoniem een 35-jarige inwoner van Zaanstad aangehouden na een drugsdeal op de Oostzijde in Zaandam. De verdachte had een assortiment verdovende middelen bij zich.

Naar aanleiding de tip startte de politie een onderzoek naar de man en kon hij op heterdaad worden aangehouden. Bij de daaropvolgende doorzoeking van een auto en een woning werden onder andere harddrugs en een wapen gevonden. De arrestatie was onderdeel van een speciale actiedag. Dan werken de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie intensief samen en besteden extra aandacht aan tips van buurtbewoners die onder andere binnenkomen via Meld Misdaad Anoniem.

Nog een aanhouding

Ook een negentienjarige Zaandammer is aangehouden omdat de politie het sterke vermoeden heeft dat de man handelt in verdovende middelen. Op het politiebureau kwamen er verschillende soorten drugs uit diens boxershort, waaronder LSD en cocaïne. Tijdens doorzoekingen van twee woningen zijn geen verdere strafbare feiten aan het licht gekomen. Volgens de politie is de vondst van LSD uitzonderlijk: van die drug wordt niet vaak meer iets vernomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen