112

Drugslab in Westzaans bedrijfspand, twee arrestaties

Foto: Politie

De politie heeft gisterochtend na een inval bij een bedrijfspand aan de Rak in Westzaan drugslab ontdekt. Twee verdachten, een 24-jarige en een 50-jarige man uit Amsterdam zijn aangehouden.

In het drugslab trof de politie 600.000 XTC-pillen aan, 100 kilo MDMA en een grote hoeveelheid grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs. Politiespecialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen gaan het lab veilig afbreken en de in beslag genomen goederen afvoeren. De recherche zet het onderzoek voort. Het pand op de Rak is gisteren voor de duur van twaalf maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Die tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan gevaar en aan overlast, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Bron: Politie

 

 

 

 

 

Drugsproductie is een groeiend probleem in Noord-Holland. Niet alleen neemt het aantal hennepplantages toe, de politie ziet ook een stijging van het aantal drugslabs. Tot en met 23 juni zijn er dit jaar zes drugsproductielocaties opgerold en zeven opslagplekkenl aangetroffen. In 2019 rolde de politie in Noord-Holland 325 hennepkwekerijen op en daarnaast vier synthetische drugslabs. Maar gezien de vijftien dumplocaties van chemisch drugsafval die zijn aangetroffen zijn dit niet de enige plekken waar drugs worden gemaakt

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen