112

Twee ernstige ongelukken op Provincialeweg binnen 24 uur

Foto: Ambulance Amsterdam

Er zijn binnen een etmaal twee ernstige ongelukken geweest op de Provincialeweg, in Zaandam en in Koog aan de Zaan. In die laatste plaats gebeurde vanmiddag omstreeks 14:30 uur een kop-staartbotsing met drie auto’s.

Drie inzittenden van de achteropkomende auto’s raakten gewond en zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Door hulp aan de gewonden en het bergen van de wagens ontstond veel vertraging op de doorgaande weg, die toch al extra druk is vanwege de afsluiting van de A8 wegens wegwerkzaamheden. Die gaan nog door tot maandagmorgen 05:00 uur.

Zaandam

In Zaandam vielen afgelopen nacht rond 02:15 uur twee gewonden die met spoed naar het ziekenhuis zijn vervoerd. Daarbij kwam onder meer een traumaheli ter plekke voor de eerste medische hulp. Bij het ongeluk waren een automobilist en een taxichauffeur betrokken. In de taxi zaten geen passgiers. De bestuurder van de uit het zuiden komende auto zou de macht over het stuur verloren hebben en door de middenberm op de andere weghelft terecht zijn gekomen. Daarbij raakte hij ook nog een lantaarnpaal. De beide voertuigen kunnen naar de schroot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen