112

Bestuurders zonder rijbewijs in Zaandam en Assendelft

Foto: Flickr / Mystic Mabel

In Noord-Holland zijn de afgelopen 24 uur vijftien mensen uit het verkeer gehaald omdat zij zonder rijbewijs reden. Dat gebeurde onder meer in Zaandam en Assendelft.

Ook in Zwaag, Enkhuizen, Schagen, Haarlem, Heerhugowaard, Overveen, Nieuw-Vennep, Oudeschild, Vijfhuizen, Warmenhuizen en op Schiphol werden bestuurders betrapt op de bromfiets, in de auto of op de motor. Een flink aantal van hen trok de aandacht door hun slechte rijgedrag, aldus de politie. Eén van de overtreders reed door rood en kon om die reden rekenen op een staandehouding. Tegen alle vijftien is proces-verbaal opgemaakt. Onder hen zijn ook recidivisten, die nu een zwaardere bestraffing wacht.

Boetebedragen automobilisten

De boetebedragen voor het rijden zonder rijbewijs zijn hoog, zeker bij in herhaling vallende bestuurders. Het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs kost een autobestuurder 95 euro (plus negen euro administratiekosten) en datzelfde geldt voor een verlopen rijbewijs. Is het roze pasje al langer dan een jaar verlopen dat wordt alleen al de boete 360 euro. Het niet inleveren van een ongeldig verklaard rijbewijs bij het CBR kost 240 euro; rijden terwijl dat is ingenomen 390 euro. Een rijbewijs voor de verkeerde categorie voertuigen op zak hebben maakt de overtreder 360 euro lichter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen