112

Mannen na kraak in Venhuizen na achtervolging gepakt in Wormerveer

Foto: Public Domain Vectors

De politie heeft gisteren na een wilde achtervolging rond 11:30 uur twee woninginbrekers aangehouden in Wormerveer. De bestuurder probeerde uit handen van de politie te blijven en reed over fietspaden, door bermen, negeerde een rood verkeerslicht en kreeg een aanrijding met een Connexxion-bus en een geparkeerde auto.

De achtervolging begon in Venhuizen en eindigde in de Wormerveerse Schilderswijk. Daar werden de bestuurder en de passagier aangehouden, waarna ze zijn ingesloten. Volgens de politie gebeurde dat in de Bernhardstraat, maar die bestaat niet in het Zaandorp. Dorpsreporter Michel Schermer spreekt op de Facebookpagina Wormerveer van een aanhouding op de Rembrandtkade en een aanrijding van de achtervolgde Mercedes Vito bestelbus met een geparkeerde wagen in de Frans Halsstraat. De verdachten zouden in een gestolen busje hebben gereden. De politie verzoekt mensen die betrokken zijn geraakt bij de achtervolging en die nog niet met haar gesproken heeft om het telefoonnummer 0900 – 8844 te bellen.

De opgepakte mannen worden verdacht van de diefstal van een kluis uit een woning in Venhuizen. De bestuurder van de vluchtende wagen verkeerde vermoedelijk ook onder invloed van verdovende middelen. Er is een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. De inbraak werd gemeld door een oplettende buurtbewoner. Deze wist ook het kenteken door te geven van de bus waarmee de inbrekers wegreden. Surveillerende agenten zagen die vervolgens rijden op de A7, waarna met meerdere wagens de achtervolging werd ingezet. Die voerde onder meer door Het Kalf.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen