112

Zaandammer hard op weg naar 100ste veroordeling winkeldiefstal

Foto: Politie Zaanstreek

Een 53-jarige Zaandammer is voor de 95ste keer vooraangehouden voor winkeldiefstal. Hij heeft al 94 veroordelingen op zijn naam voor dat delict.

De man is niet alleen een plaag voor winkeliers, zo blijkt uit het strafblad dat de politie Zaanstreek op haar Facebook-pagina zette. Daarop staan ook zeven veroordelingen voor overtreding van de Wegenverkeerswet, vier wegens geweldsindicenten en nog een overtreding van de Opiumwet, naast vier niet nader omschereven zaken. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris voor zijn meest recente aanvaring met de wet. 

Eerder in het weekeinde maake de politie al melding van de arrestatie van een man die met een geprepareerde tas in het centrum van Zaandam de winkels afstruinde. Hij viel op omdat hij schichtig om zich heen keek, maar was aan de andere kant wel brutaal genoeg om in een winkel achter de toonbank een la open te trekken. Geprepareerde tassen zijn op een zodanige manier bewerkt dat de alarmpoortjes niet afgaan als niet-afgerekende goederen de deur uitgaan. De man is aangehouden omdat hij zo’n tas in zijn bezit had. De medewerksters van een parfumerie herkenden hem van een interne mail: hij zou in Heerhugowaard eerder in de week ook al op het dievenpad zijn geweest. De man is voor deze eerder gepleegde diefstal met toestemming van een officier van justitie buiten heterdaad aangehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen