112

Eerste vuurwapen ingeleverd, al vijf afspraken voor meer schiettuig

Deze twee messen werden afgelopen nacht aangetroffen.
Deze twee messen werden afgelopen nacht aangetroffen.
Foto: Politie Zaanstreek

Maandag start de wapeninleveractie van de politie Zaanstreek, maar gisteren al konden agenten het eerste vuurwapen ophalen bij iemand thuis.

De eigenaar had zich gemeld voor een afspraak en als het wapen niet geregistreerd staat als zijnde aanwezig geweest bij een misdrijf, zijn aan het inleveren geen strafrechtelijke consequenties verbonden. Vuurwapens worden door agenten in burger en in een niet-herkenbare auto thuis opgehaald zodat de melder er niet mee over straat hoeft; slag- en steekwapens en zelfverdedigingswapens zoals pepperspray kunnen bij drie politiebureaus worden afgegeven. Inmiddels heeft de politie nog vijf andere afspraken staan om vuurwapens en geweren op te halen bij Zaankanters die er vanaf willen, zo wordt op de eigen Facebook-pagina wereldkundig gemaakt. ‘Wij zien de inleveractie van 20 januari tot en met 2 februari positief tegemoet,’ schrijft de auteur van dienst dan ook opgewekt.

Het door de politie opgehaalde vuurwapen.

Afgelopen nacht werden bij twee verschillende controles de twee messen aangetroffen die te zien zijn op de foto boven dit bericht. Het bovenste zat in een autoportier, aan de bestuurderskant. Het onderste was in het bezit van een 23-jarige man die het op zijn lichaam droeg. De betrokken personen hebben beiden afstand van de messen gedaan. ‘Bij deze nogmaals het dringende verzoek om geen messen bij je te dragen en ook niet in een voertuig te vervoeren. Heb je nog een mes of een ander wapen liggen? Wees verstandig, lever ze in! Dat voorkomt een hoop gedoe,’ aldus de politie. Het is een oproep die niet tegen dovemansoren gericht was bij een Zaankanter die meteen na het bekend worden van de inleveractie een verzameling antieke slag- en steekwapens kwam brengen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen