112

Politiemensen mishandeld in Zaandijk en Haarlem

Foto: Pixabay / Ella 87

Twee politieagenten van de politie-eenheid Noord-Holland zijn dit weekeinde gewond geraakt door mishandeling tijdens hun werk. Gisterochtend gebeurde dit in Zaandijk en afgelopen nacht in Haarlem.

Op het politiebureau in Zaandijk sloeg gisterochtend rond 05:45 uur een 50-jarige man uit Zaandam die zou worden ingesloten een agent tegen het hoofd. De man srond plotseling op uit zijn stoel en ging in de aanval. Een Haarlemse agent kreeg uit het niets een vuistslag tegen het hoofd van een man die door de portier uit een horecagelegenheid was gezet. Beide politiemensen hebben aangifte gedaan van mishandeling.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. ‘Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen,’ schrijft de eenheid Noord-Holland in een verklaring.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen