112

Aanhanger met nogal wat gebreken uit verkeer gehaald

Foto: Twitter / Osvaldo Bongers

Gisteren werd een motorrijder op de A7 met voertuig en al omver gekegeld door een van een vrachtwagen gevallen stuk oud ijzer; vandaag trof de politie in Zaandam een aanhanger aan die zo lek was als een mandje en waaruit de losliggende inhoud op straat terecht dreigde te komen.

De bestuurder van de auto kreeg drie processen-verbaal aan de broek: hij mag volgens zijn rijbewijs geen aanhanger gebruiken, de remlichten van de aanhangwagen deden het niet en de lading was niet gezekerd. Er is ook nog een WOK- melding gedaan. Zo ‘n melding Wacht op Keuring betekent dat het voertuig niet de straat op mag totdat hij APK-goedgekeurd is.

Mocht u op dit moment op zoek zijn naar een tweedehands (vakantie)auto, dan is een eventuele WOK-melding checken voordat u instapt heel belangrijk. Een particuliere verkoper ‘vergeet‘ mogelijk zo’n detail te vermelden en op het moment dat u instapt om een proefrit te maken bent u in principe al strafbaar. In veel gevallen zal dat uitdraaien op een behoorlijke boete. Dit is te voorkomen door een gratis kentekencheck uit te voeren, waarmee meteen zichtbaar wordt of de auto APK-gekeurd is en wanneer dat opnieuw moet gebeuren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen