112

Brommende maaltijdbezorger zonder rijbewijs in de boeien geslagen

Foto: Flickr

De politie heeft een 20-jarige maaltijdbezorger zonder rijbewijs in de boeien geslagen nadat die eergisteravond op een brommer met hoge snelheid door rood was gereden op de kruising van de Kepplerstraat en de Walraven van Hallstraat in Zaandam.

Een agent wilde de maaltijdbezorger daarvoor een bekeuring geven en gaf hem een stopteken, maar de bestuurder zag dit niet of wilde het niet zien en reed ‘met aardig hoge snelheid‘ door de Burgemeestersbuurt, aldus de politie. Pas toen ook zwaailicht en sirene werden ingezet kwam de bezorger tot stilstand. Hij kon vervolgens geen rijbewijs of identiteitsbewijs tonen. De dienstdoende wilde met hem afspreken dat hij dat op ging halen op zijn werk en dat hij achter hem aan zouden rijden. Toen de bestuurder daarop in woede in ontstak kreeg hij van de alleen werkende agent de handboeien om.

Werkgever verantwoordelijk

De maaltijdbezorger werd achterin de politiebus gezet en naar zijn werkgever gebracht. ‘Tijdens de rit verontschuldigde hij zich voor zijn gedrag en het feit dat hij boos reageerde‘, aldus de politie. Bij zijn werkgever aangekomen bleek dat de bezorger helemaal geen rijbewijs heeft. Zijn baas is gewezen op zijn verantwoordelijkheid om de rijbewijzen van zijn werknemers te controleren. De bezorger is er ditmaal met een waarschuwing vanaf gekomen. Als hij opnieuw gaat rijden wordt zijn brommer in beslag genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen