112

Bejaarde Zaankanter aangehouden wegens fatale mishandeling kat

Foto: Pixnio

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft afgelopen vrijdag de hulp van de dierenpolitie ingeroepen wegens de verdenking van ernstige mishandeling van een kat in de woning van een bejaarde Zaankanter. Het dier bleek bij aankomst al te zijn overleden. Het was met een stok doodgeslagen.

De eigenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt en de dierenpolitie doet nog nader onderzoek. De inspectiedienst laat weten dat de reden voor de daad van de man in verband met dat onderzoek niet kan worden gedeeld. Er werd een bezoek gebracht aan de woning van de man na een anonieme tip.

Taken dierenpolitie

De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de Dierenbescherming.

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 144.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen