112

Drie tieners opgepakt voor gewelddadige straatroven in Krommenie

Foto: Public Domain Pictures

De politie heeft een zeventienjarige Wormerveerder en twee tieners van zestien en zeventien uit Krommenie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de twee gewelddadige straatroven in Krommenie. In totaal werden vier mensen daar het slachtoffer van.

De verdachten zouden in de nacht van donderdag op vrijdag en in de nacht van vrijdag op zaterdag vier personen hebben beroofd en mishandeld.

Eerste beroving

Vrijdagochtend rond 02:00 uur fietsen twee vrienden, een 20-jarige vrouw uit Krommenie en een 22-jarige man uit Assendelft over de Serooskestraat toen de Assendelver door drie jongens van zijn fiets werd getrapt. De man werd daarna door twee van hen geschopt en geslagen en zijn telefoon en fiets werden hem afgenomen.

De vrouw werd vervolgens belaagd door de derde jongen en werd hard in het gezicht geslagen en nadat haar telefoon was weggenomen moest ze nog twee klappen incasseren. Hierna vluchtte het drietal in de richting van het Rosaruimplein.

Tweede keer geen buit

In de nacht van vrijdag op zaterdag liepen een meisje van zeventien uit Assendelft en een even oude jongeman uit Ooltgensplaat omstreeks 03:20 uur over de Heiligeweg. Zij werden vanuit het niets door twee jongens belaagd, waarbij het meisje door één van de jongens in het gezicht werd geslagen.

De belagers eisten daarna de telefoon en geld, maar besloten uiteindelijk om er zonder buit vandoor te gaan. Eén van hen gaf het meisje echter nog wel een harde klap in het gezicht.

Trio compleet

De politie meteen gealarmeerde politie wist na een zoektocht in de omgeving de jongste verdachte uit Krommenie en de Wormerveerder op te sporen. Enkele dagen later meldde het vrouwelijke slachtoffer van de eerste beroving zich op het politiebureau. Zij wist de agenten te vertellen wie haar belager was geweest: de tiener uit Wormerveer. Daarna kwamen ook de beide andere verdachten in beeld voor deze roof.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen