112

Gedrogeerde Zaandammer (17) bijt politieagente bij aanhouding

Foto: Twitter

Een zeventienjarige Zaandammer heeft onder invloed van harddrugs een politievrouw gebeten en een andere agent geschopt toen hij werd aangehouden. Hij was afgelopen vrijdag naar huis gebracht na de melding dat een jongen met een mes achter een meisje aan zou lopen in het Jagersveld.

Het meisje wilde geen aangifte doen en volgens de politie bleek een en ander ‘mee te vallen’. Wel werd besloten de mogelijke verdachte naar huis te brengen en een gesprek met de ouders te voeren. Dat laatste liep uit de hand en omdat de tiener dreigde zichzelf wat aan te doen, werd het besluit genomen hem mee te nemen naar het bureau om hem te laten beoordelen door een psychiater.

Escalatie

Daarna liep de zaak echt uit de hand, gebruikte de jongeman geweld en keerde ook diens moeder zich tegen de politiemensen. De jonge Zaandammer is uiteindelijk overgebracht naar het bureau in Zaandijk; de agente moest naar het ziekenhuis voor behandeling.

De verdachte zal zich voor een kinderrechter moeten verantwoorden. De politievrouw kon na behandeling haar werk hervatten. Zij zal nog een tijdje antibiotica moeten slikken.

‘Altijd aangifte na geweld’

De betrokken agenten hebben aangifte gedaan. ‘Geweld tegen politieambtenaren wordt nooit getolereerd. Wij zullen altijd aangifte doen,’ schrijft de politie Zaanstreek op haar Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen