112

Verwarde man door de politie opgepakt in Rooswijk

Foto: Pixabay

Verwarde mensen. Ze zorgen voor steeds meer overlast in woonwijken en bezorgen de hulpdiensten handenvol werk.

Ook in Zaanstad speelt het probleem op, dat mede een gevolg is van de (bezuinigings)maatregel om mensen met psychiatrische problemen ambulant te begeleiden en alleen als laatste redmiddel in een instelling op te nemen. Gisteren werd in Zaandijk een verward persoon opgepakt die herhaaldelijk 112 had gebeld en die bovendien agressief is.

Een Wormerveerder zorgde eind vorig jaar voor veel commotie in zijn woonplaats en werd meegenomen door de politie, maar was al snel weer terug. Vervolgens werd hij enkele weken later alsnog ‘voor zijn eigen veiligheid’ aangehouden.

Uit het Integraal Veiligheidsplan 2019-2022 van de gemeente blijkt dat het probleem lastig onder controle te krijgen is: het aantal incidenten zal dit jaar flink moeten dalen om aan de doelstelling te voldoen.

In december werd een 29 jarige man neergeschotem op Schiphol, die een een verwarde man uit Den Haag bleek te zijn en een bekende van de Koninklijke Marechaussee. Hij was al eerder gewelddadig geweest op Schiphol. Die dag liep hij dreigend met een mes het bureau van de marechaussee op Schiphol Plaza binnen. Hij werd in zijn been geschoten en daarna naar het ziekenhuis gebracht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen