112

Zaandammer aangehouden voor betrokkenheid bij hennepteelt in Nieuwegein

Foto: Pixabay

De politie heeft deze week in Nieuwegein zeven mensen, onder wie een Zaandammer, aangehouden op verdenking van het bezit van en/of de handel in verdovende middelen. De mannen zijn tussen 38 en 51 jaar.

Naast de Zaankanter zijn verdachten woonachtig in Utrecht en één verdachte heeft geen vast adres. Op een bedrijventerrein waar ze gesignaleerd waren werden enkele kilo’s hennep en allerlei attributen die gebruikt kunnen worden bij de kweek in beslag genomen, naast computers, mobiele telefoons, een stroomstootwapen en een ploertendoder.

Onbekende witte stof

De mannen vertrokken van het industrieterrein in Nieuwegein in drie auto’s, die even later afzonderlijk door de Landelijke Eenheid en de politie Midden-Nederland gecontroleerd werden. Bij deze controles werd in alle voertuigen wiet aangetroffen en in één auto ook 300 gram van een nog onbekende witte stof. De vier inzittenden van de auto’s werden aangehouden.

Daarna deed de politie onderzoek in het pand dat zij verlaten hadden en dat als kwekerij dienst bleek te doen. Daar zijn drie mensen gearresteerd. In totaal zijn ook vijf auto’s in beslag genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen