112

Zaandammer 26 dagen de cel in in afwachting van betaling schuld

Foto: Pixabay

Het staat vaak ergens onderaan in rechtbankverslagen: de veroordeelde man/vrouw moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van… Dat is geen loze belofte, zoals een 26-jarige Zaandammer afgelopen weekend ondervond.

Het bij de politie vertrouwde gezicht werd door agenten gespot in de Zilverpadsteeg in zijn woonplaats en van hem was bekend dat hij nog meer dan 2000 euro verschuldigd is na zijn veroordeling tot het betalen van een slachtoffervergoeding.

Meteen uitbetaling

De ontvangers krijgen het aan hen toegekende bedrag meteen na het onherroepelijk worden van het strafrechtelijke vonnis uitgekeerd uit een fonds, zodat zij nooit de dupe worden van het aloude ‘van een kale kip kun je niet plukken’. Maar de dader moet dat voorgeschoten bedrag vervolgens wel terugbetalen.

26 dagen vast

Omdat de Zaandammer zijn schuld niet ter plekke kon voldoen, wordt hij nu als dwangmiddel 26 dagen ingesloten. Die dagen achter de tralies heffen zijn financiële verplichting echter niet op: het gaat om een ‘aansporing’ om het geld alsnog bij elkaar te krijgen en over te maken.

De man zal over een aantal maanden opnieuw op de lijst van gesignaleerd staande personen worden gezet als hij het bedrag dan nog niet betaald heeft.

Reacties

article
11217
Zaandammer die slachtoffervergoeding niet betaalt opgepakt
Het staat vaak ergens onderaan in rechtbankverslagen: de veroordeelde man/vrouw moet het slachtoffer ook een
https://zaanstad.nieuws.nl/112/11217/zaandammer-26-dagen-cel-afwachting-betaling-schuld/
2018-02-12T09:25:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/02/12092152/vastzitten.jpg
112