112

Tiener uit Krommenie aangehouden voor diefstal uit politieauto

Foto: Politie Zaanstreek

De politie heeft vanochtend vroeg een zestienjarige inwoner van Krommenie aangehouden voor diefstal uit een politieauto.

Rond kwart over vier zagen agenten twee jongens bij een snorfiets op de Wandelweg staan. Bij het zien van de politieauto reed de bestuurder van de snorfiets snel weg en wandelde nummer twee rustig verder. Na een korte achtervolging ging de snorfietsbestuurder in de Ampèrestraat onderuit en ging er te voet vandoor. De politie verloor hem uit het oog.

Diefstal

Even later zagen twee andere agenten iemand in een politieauto hangen via een open portier. Toen die de agenten in het vizier kreeg ging hij er volgens de politie ‘als een speer vandoor’ in de richting van de Edisonstraat. Hij bleek echter geen partij voor de inmiddels gearriveerde politiehelikopter, ook al had hij zich in een tuin verstopt.

Het signalement van de uit de bosschages geplukte jongen bleek overeen te komen met de beschrijving van de persoon die eerder bij de bestuurder van de snorfiets stond. De tiener had een zaklamp uit de politieauto weggenomen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen