Laatste mogelijkheid voor zelfbouw op De Zaanse Eilanden

Project Voor de Wind
Project Voor de Wind
Foto: 2016 Ewoning

Over minder dan twee weken gaan de negentien kavels in de verkoop op het tweede eiland van zelfbouwplan De Zaanse Eilanden, aan de westkant van het NS-station in Zaandam. De startbijeenkomst is op 11 april; de verkoop start een dag later.

Aan architecten uit Zaanstad en omgeving is vrijblijvend gevraagd een schetsontwerp te maken voor een kavel op De Zaanse Eilanden. Deze ontwerpen vormen inspiratie voor de zelfbouwers. Bekijk hier alle schetsontwerpen.

Op het derde eiland dat de gemeente er aanlegt worden tien – vaak zowel letterlijk als figuurlijk – groene koopwoningen gebouwd. Project Voor de Wind adverteerde met nul-op-de-meter: uitgangspunt is dat de kopers in ieder geval tien jaar lang geen energiekosten hoeven te betalen. Door de unieke ‘schil’ van de woningen zijn die van zichzelf isolerend genoeg om met weinig energie toe te kunnen voor de verwarming. De overige energie wordt in principe opgewekt via een compacte windmolen.

Niet ver van deze eilanden wordt aan de andere kant van het station nog een bouwplan uitgevoerd: aan het eind van de Gedempte Gracht bij het Ankersmidplein komt Romanov. Een gebouw dat ook alweer volledig in Zaanse stijl opgetrokken wordt.

Verdeeld over de tweede tot en met de zevende verdieping krijgt het achttien luxe koopappartementen met één of meer buitenruimtes. Op de achtste verdieping komt een penthouse. Op de begane grond en de eerste verdieping vestigen zich winkels. Mogelijk start de bouw in het tweede kwartaal van dit jaar.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen