Waterskiërs mogen van Zaanse raad verder met hun sport

mrt 08 , 15:21 Actueel
screenshot 20240308 151011
Een meerderheid in de Zaanse raad ziet geen heil in een verbod op snelvaren in het Alkmaarder- en Uitgeestermeer , waar de SP en Partij voor de Dieren een voorstel voor indienden. Secretaris Dennis Woerdeman van de Waterskiclub Akersloot hield gisteren een gepassioneerd betoog over de sportieve en sociale waarde van zijn sport in de raadsvergadering.
Hij nam ook meteen een aantal vooroordelen en foute veronderstellingen weg over hoge hekgolven - daar hebben waterskiërs zelf alleen maar last van - en gevaren voor het onderwaterleven - dode vissen zijn geen normale aanblik in het kleine deel van het meer bij De Woude waar de watersporters snel mogen varen. Vragen om elektrisch aangedreven boten is het onmogelijke verlangen: e-motoren met genoeg power om een waterskiër te kunnen trekken bestaan (nog) niet.

Geen andere plek

Woerdeman legde uit dat zijn waterskivereniging een kleine club is met 45 boten en met leden uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden, uit de wijde omgeving. Mochten zij de sport niet meer kunnen beoefenen op de huidige plek, dan is het na bijna een halve eeuw afgelopen. Een alternatieve locatie is niet voorhanden.
screenshot 20240309 133151