Petitie betere ontsluiting Krommenie West al 520 keer getekend

jun 07 2021, 13:00 Actueel
screenshot 20210607 125633
Een petitie om in Krommenie eerst wegen aan te leggen en daarna pas aan huizen te beginnen is al ruim 520 keer getekend. Het doel is om tenminste 1000 mensen achter de oproep te krijgen.
De komende jaren wordt op de voormalige sportvelden in Krommenie West de woonwijk De Eilanden van Hain gebouwd. 'Alleen al het bouwrijp maken levert 131.000 ritten van 30 ton zware zandwagens op, die de gemeente via de langst mogelijke omweg door de straten wil laten rijden,' aldus de petitie. De ontsluiting van de wijk via de bestaande 'straatjes' stuit eveneens op bezwaren. Al het verkeer wordt dan bijvoorbeeld langs de kruising Neptunuslaan - Jupiterstraat geleid, waar drie scholen staan.

Extra route

'Ook de T-kruising Rosariumlaan - Jupiterstraat zit nu al aan zijn capaciteit met lange files tijdens de spitsuren. Dit is de minst logische, minst voor de hand liggende ontsluitingsroute
. West-Krommenie is nu al te groot om al het verkeer via de Rosariumlaan te leiden en dan komt er nog een flinke woonwijk bij. Er moet gewoon een extra ontsluitingsroute komen. Voor heel West-Krommenie is er alleen de Rosariumlaan als toegangsweg. Dat gaat gewoon niet langer , ' luidt de noodkreet.
[embed][/embed]
'Gelukkig zijn er alternatieven voor het ontsluiten van de wijk. Alternatieven die ook niet iedereen gelukkig zullen maken, maar met veel minder aanwonenden en veel kortere aanrijdroutes. En dus ook met minder geluidsbelasting, fijnstof en brandstofverbruik en zonder gevaar bij drie schoolgebouwen.'
Krommenie barst uit zijn voegen en de gemeente weigert extra toegangswegen aan te leggen, is de teneur van de petitie. 'Wij komen daartegen in opstand en roepen u op om ons steunen bij onze acties.' Het laatste woord in nog aan de gemeenteraad.