Ook Jan Hamming wil meer geld voor kwetsbare wijken

jun 16 2020, 8:31 Actueel
screenshot 20200616 092852
Burgemeester Jan Hamming is één van de ondertekenaars van een manifest dat de regering oproept om vanwege de coronacrisis meer geld vrij te maken om bewoners van kwetsbare wijken te helpen. Ze willen dat het kabinet meer investeringen in onderwijs, schuldhulp, werkbegeleiding en veiligheid mogelijk maakt.
screenshot 20200616 092416
De burgemeesters van de vier grootste steden en elf middelgrote gemeenten maken zich grote zorgen over de gevolgen van de coronacrisis in hun gemeente. Vandaag overhandigde Hamming namens hen het manifest Kom op voor kwetsbare gebieden aan onder meer de ministers Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De ondertekenaars waarschuwen dat problemen voor bewoners van kwetsbare wijken zich snel kunnen opstapelen. Het gaat dan onder meer om leerachterstanden, schulden en werkloosheid. 'Als bestuurders van de steden zien wij dit met grote zorg gebeuren,' schrijven ze. 'Er wordt hier maatschappelijke schade aangericht die nog heel erg lang zal doorwerken.'

Verloren generatie

De burgemeesters van Zaanstad, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Heerlen, Leeuwarden, Lelystad, Nieuwegein, Rotterdam, Schiedam, Tilburg en Utrecht willen daarom samen met het kabinet 'alles op alles' zetten om de schade te herstellen: 'Alleen zo kunnen we voorkomen dat er een verloren generatie opgroeit, dat criminaliteit toeneemt en de tweedeling in de samenleving groter wordt.' Er moet volgens hen in totaal 1,25 miljard euro worden vrijgemaakt voor een actieplan.
[embed][/embed]