Fhanucia Dalmeyer (13) uit Koog aan de Zaan ontwerpt droompark

jul 13 2020, 16:58 Actueel
screenshot 20200713 174802
Fhanucia Dalmeyer (13) uit Koog aan de Zaan en Soumaya Assidah (8) uit Amsterdam hebben een digitale ontwerpwedstrijd voor kinderen gewonnen, georganiseerd door het Zaans Architectuurcentrum Babel, het Hemlab en AM Gebiedsontwikkeling. De opdracht was: ontwerp je ideale park.
In de jongste leeftijdscategorie won de Amsterdamse met een park dat mooi en rustig overkomt. 'Er zijn veel aanleidingen om te spelen en er te verblijven, voor jong en oud. Er is niet veel groen, maar er gebeurt van alles. Simpel, maar raak,' aldus de jury. In de oudste categorie bedacht de jonge inwiinster van Zaanstad het park Holywood , het heilige bos. Een uitgebreid ontwerp, met rustige plekken om te relaxen en veel ruimte voor activiteiten. 'Je kunt er de hele dag doorbrengen en het zou een aanwinst voor Zaanstad en de omgeving zijn. Veel gezonde elementen en een wenswaterval met maatschappelijke meerwaarde,' bekoorden de jury, bestaande uit Eva Stache (architect uit Oostzaan), Nina Sickenga (landschapsarchitect bij Moss), Geert de Boer van het Hemlab) en landschapsarchitect Frank Vonk van AM. Ze misten alleen nog wat paden.
[caption id="attachment_58370" align="alignnone" width="300"]

In andere jaren hield Babel op de Dag van de Architectuur altijd een ontwerpwedstrijd voor kinderen in het Hemlab. De coronaperikelen maakten dat nu niet goed mogelijk en daarom kwam er een digitale wedstrijd voor in de plaats. De gedachte om een park te laten ontwerpen werd geïnspireerd door de behoefte om tijdens de coronaperiode toch ook buiten te kunnen zijn.