Aangifte tegen sportschool na weigeren hulphond

feb 18 2019, 16:14 Actueel
pup
Er is aangifte wegens discriminatie gedaan tegen sportschool Big Gym in Wormerveer nadat die Han van Someren uit Zaandijk weigerde als lid te accepteren wegens diens hulphond. De oud-politieman lijdt aan het post-traumatisch stress syndroom en is afhankelijk van Gustar om zich buiten de deur staande te houden.
Volgens verschillende media werd bij Van Someren enkele jaren nadat hij tevergeefs geprobeerd had om twee kinderen uit een brandend appartement in zijn woonplaats te redden in 2009 PTSS vastgesteld. Met de hulp van zijn hond kwam hij terug in de maatschappij, maar de sportschool in Krommenie waar hij graag kwam ging failliet. Bij Big Gym in Wormerveer klopte hij tevergeefs aan: het fenomeen hulphond was daar alleen bekend voor blinden en dat is Van Someren niet. Hij werd geweigerd, waarop Van Someren aangifte deed. Hij heeft inmiddels wel een andere sportschool gevonden.
[embed][/embed]

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Zaanstad heeft inmiddels een wethouder gekregen die het voorkomen van de uitsluiting van mensen met een handicap in zijn portefeuille heeft. Wellicht kan Gerard Slegers eens naar Wormerveer afreizen om uit te leggen wat dat inhoudt.