Maximaal vijf inwoners van Zaanstad de Tweede Kamer in

Foto:

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer van komende woensdag (15 maart) staan vijf inwoners van Zaanstad op de kieslijsten. Dit zijn ze:

Barbara Visser; plek 7 op de lijst van de VVD. Visser heeft als enige als woonplaats ‘Zaanstad’ opgegeven bij de Kiesraad – de andere vier kozen voor hun stad of dorp in plaats van voor de gemeentenaam. Ze zit sinds september 2012 voor de VVD in de Tweede Kamer en was tussen maart 2006 en april 2010 raadslid in Zaanstad. Daarna werd ze wethouder, tot ze naar Den Haag vertrok.

Patrick Zoomermeijer; plek 47 op de lijst van de SP. Hij woont in Oud-Zaandijk. Zoomermeijer is sinds 2010 fractievoorzitter van de SP in de raad van Zaanstad en sinds 2015 lid van het Partijbestuur. Tot hij in 2007 naar Zaandijk verhuisde, was hij actief in de Amsterdamse politiek.

Jeroen Olthof; plek 78 op de lijst van de PvdA. Woont in Zaandam. Olthof is momenteel wethouder met in zijn portefeuille Zorg en Jeugd, Wonen, Herstructurering en Sport.

Emine Bozkurt; plek 18 op de lijst van de PvdA. Uit Zaandam. Zij werd bij de verkiezingen van juni 2004 met voorkeurstemmen gekozen in het Europees Parlement en herkozen in 2009. Bozkurt maakte namens de PvdA deel uit van de fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D).

Burhan Gökalp: lijsttrekker van de Vrije Democratische Partij (VDP). Woont ook al in Zaandam. De VDP doet alleen mee in de kieskringen Den Helder en Den Haag, waardoor de kans op het behalen van een zetel vrijwel nihil is. Afgelopen december werd aangifte tegen de partij gedaan na kwetsende uitspraken van Gökalp over homo’s en Joden.

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen