Politie neemt zorg voor 'waakvis' in wietwoning over

okt 02 2022, 11:46 112
screenshot 20221002 112420
De politie heeft het maar druk met dieren: niet alleen moet de baas van een loslopende hond worden gevonden , er is ook de zorg voor een 'waakvis' bijgekomen. Het dier is gevoed, maar als het niet geclaimd wordt gaat het binnenkort met kom en al naar de opvang. En voor u het vraagt: ja, er bestaat een vissenasiel .
Hoe het zo is gekomen: gisteren gingen agenten een woning aan de Heinsiusstraat in Zaandam binnen in verband met een mogelijke hennepkwekerij. Die was nog niet in gebruik, maar verschillende ruimtes waren al wel in gereedheid gebracht voor de komst wietplanten. 'Het pand had geen waakhond of krokodil, maar een waakvis,' aldus de politie op Facebook '. '
De vis heeft van ons voldoende eten gekregen om enkele dagen rond te kunnen dobberen. Als de nieuwe sleutel van het pand niet opgehaald wordt zullen wij de vis (inclusief kom) ophalen en overdragen aan een opvangcentrum.' Alle aan wiet gerelateerde spullen uit de woning worden vernietigd. De vis wordt duidelijk niet als verdacht aangemerkt.